Τάσος Κυρτάσογλου

Τάσος Κυρτάσογλου


  • 0
  • 11 Αυγούστου 2020
More Information
Ο Τάσος Κυρτάσογλου γεννήθηκε στις Σέρρες το 1967. Από το 2003 διαμένει στη Ρόδο, όπου και εργάζεται ως φυσικοθεραπευτής σε Ίδρυμα Παίδων του νησιού. Η ενασχόλησή του με τη συγγραφή ξεκίνησε παράλληλα με την είσοδό του στο μαγικό κόσμο του θεάτρου το 2015. Το 2016 ανεβαίνει στη σκηνή το πρώτο του ανέκδοτο θεατρικό έργο με τίτλο “Οι Κουμπάροι”. Έκτοτε έχει κερδίσει, σε ισάριθμους διαγωνισμούς, τέσσερα βραβεία θεατρικού έργου, τέσσερα βραβεία ποίησης και ένα διηγήματος, ενώ έχει τιμηθεί από το λογοτεχνικό περιοδικό Κέφαλος με το Βραβείο Πεζογραφίας “Αλέξ. Παπαδιαμάντης” και έχει συμπεριληφθεί στην Εγκυκλοπαίδεια Σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών. Έχει αυτοεκδώσει τρία ηλεκτρονικά βιβλία:
  • Βιργινία (2018), σύγχρονη ρομαντική κωμωδία με θέμα την πάλη του έρωτα και του ρομαντισμού απέναντι στον κυνισμό της ανδροκρατούμενης εξουσίας.
  • Σπασμένο Μολύβι (2019), θεατρικό έργο με θέμα την ανάγκη του ατόμου να ακολουθεί τα φυσικά του ταλέντα προκειμένου να αγγίξει την πραγματική ευτυχία.
  • 3+1 Μονόπρακτα (2020), όπου περιλαμβάνονται τα “Ψυχοπαγίδα”, “Μπορντό Κασκόλ”, “Εις μνήμην”, “Σαν Παλιά Ελληνική Ταινία”.
Ποιήματά του έχουν συμπεριληφθεί στις ποιητικές ανθολογίες
  • Ονειρικές Διαβαθμίσεις (εκδ. Πνοές, 2019)
  • Ψηφίδες Ζωής (εκδ. Αναζητήσεις, 2019)
  • Ανθολογία Η΄ Παγκόσμιου Ποιητικού Διαγωνισμού 2019 (εκδ. Αμφικτυονία Ελληνισμού, 2019)
Έχει συμμετάσχει με ποιήματα και διηγήματα  του στα λογοτεχνικά ημερολόγια 2019 και 2020 του περιοδικού Κέφαλος και του ιστότοπου τοβιβλιο.net. Ποιήματα και διηγήματα του έχουν επίσης δημοσιευτεί στους ιστότοπους tovivlio.net, fractalart.gr, spillwords.com, 121words.com και στα περιοδικά Κέφαλος και Λογοτεχνικό Βήμα. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στη διαδικτυακή εφημερίδα tomorrownews.gr. Έχει γράψει, ακόμη, στίχους στην αγγλική για το νεανικό ροκ συγκρότημα Sleepdeep (Out of the Attic, 2014) Το 2019, παρουσίαζε την εκπομπή “Βραδινές Στιχοπλοκίες” στο διαδικτυακό “Ραδιόφωνο Λογοτεχνικό Βήμα”. Μπορείτε να τον βρείτε στις σελίδες https://www.facebook.com/tasos.kyrtasoglou https://www.facebook.com/tasos.kyrtasoglou.keimena https://www.facebook.com/tasos.kyrtasoglou.radio.podcasts