Ράνια Σιαμορέλη

Ράνια Σιαμορέλη


  • 0
  • 11 Αυγούστου 2020
More Information

Η Ράνια Σιαμορέλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980 και είναι μητέρα ενός κοριτσιού. Λατρεύει το θέατρο, με το οποίο ασχολείται ερασιτεχνικά τα τελευταία πέντε χρόνια. Αν και από παιδί της άρεσε να σκαρώνει ιστορίες και ποιήματα, ξεκίνησε να ασχολείται δειλά με την συγγραφή, μόλις το 2018, οπότε και εκδόθηκε το πρώτο της διήγημα, με τίτλο «Αιώνια ομορφιά», στη συλλογή διηγημάτων «Ιστορίες από τα Δωδεκάνησα» από τις εκδόσεις Βερέττα. Έκτοτε έχει συμμετάσχει με ποιήματα και διηγήματα σε διάφορες ανθολογίες και λογοτεχνικά ημερολόγια από τις εκδόσεις «Κέφαλος», «Πνοές Λόγου και Τέχνης» και «Αναζητήσεις». Ενώ παράλληλα έργα της έχουν δημοσιευτεί σε διάφορους ιστότοπους.

Το 2019 τιμήθηκε με το βραβείο «Μουσών» από το λογοτεχνικό περιοδικό «Κέφαλος», για το έργο της και την ενεργή της παρουσία στα γράμματα, στη διανόηση και στη σύγχρονη πνευματική δραστηριότητα. Τον Μάρτιο του 2020 απέσπασε έπαινο ποίησης για το ποίημα, με τίτλο «Θυμάσαι;» και εύφημο μνεία για το διήγημά, με τίτλο «Το τρένο» από τους Πνευματικούς Ορίζοντες Λεμεσού. Ενώ την ίδια περίοδο διακρίθηκε με εύφημο μνεία σε διαγωνισμό χαϊκού από τις εκδόσεις «Οδός» σε συνεργασία με τo «Art wave».

Επίσης είναι εγγεγραμμένη στην εγκυκλοπαίδεια σύγχρονων ελλήνων λογοτεχνών, από τις εκδόσεις Κέφαλος.

Αθεράπευτα ρομαντική. Λατρεύει τη φύση και τα παιδιά. Της αρέσει να εντοπίζει την ομορφιά που κρύβεται σε κάθε άνθρωπο και αγαπημένη της φράση είναι «Τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή , δεν είναι πράγματα».

Μπορείτε να τη βρείτε στις σελίδες

https://www.facebook.com/rania.moreli

https://www.facebook.com/Ρανίδες-Λόγου-335795557061107