Αφιέρωμα: Οι ενοικιαστές της δεσποινίδος Κίλλινγκ

Αφιέρωμα: Οι ενοικιαστές της δεσποινίδος Κίλλινγκ

Οι ενοικιαστές της δεσποινίδος Κίλλινγκ είναι ένα μυθιστόρημα που ξεκίνησε μέσα στην περίοδο της καραντίνας, στην προσπάθειά μας να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα που βάραινε γύρω μας. Ήταν ο τρόπος μας να είμαστε δημιουργικοί, ενωμένοι ακόμα κι όταν δεν μπορούσαμε να συναντηθούμε αλλά και να περάσουμε όμορφα διασκεδάζοντας με αυτή τη συλλογική προσπάθεια. Περάσαμε υπέροχες στιγμές και αυτό δεν αλλάζει πλέον, συνεχίζουμε το δεύτερο έργο της σειράς Roman de Gare πάλι ομαδικά.

Οι σελίδα που δημιουργήθηκε, οι Μικρές ιστορίες των εκδόσεων ΑΝΙΜΑ, είναι κατά κάποιο τρόπο η μετεξέλιξη των εφημερίδων. Κάποτε, τα λογοτεχνικά έργα, τυπώνονταν σε συνέχειες μέσα σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά. Εις ανάμνηση αυτού, ξεκινήσαμε τη σελίδα μας στο Facebook.  Όπου ιστορίες θα βγαίνουν κατά καιρούς, να θυμίζουν στους φίλους μας πως η λογοτεχνία είναι πάνω από όλα ανάγκη και του συγγραφέα και του αναγνώστη. Ως Τέχνη, οφείλει να προσφέρεται στον κόσμο. Ακούγεται λίγο οξύμωρο αφού οι Συγγραφείς ζούμε από τη δουλειά μας και από τις πωλήσεις των βιβλίων μας, όμως υπάρχει κάτι πιο σημαντικό, ο πλούτος που σου προσφέρει η Τέχνη που μοιράζεται με τους αναγνώστες. Κάθε έργο γράφεται για να διαβαστεί.  (Άννα Ραζή )

Κατά την περίοδο του εγκλεισμού μας η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι από τον εκδοτικό μας οίκο ήταν να γράψουμε ένα βιβλίο συνεργασίας. Ένα ομαδικό, τύπου Roman de Gare. Η ιδέα με βρήκε απόλυτα σύμφωνο παρόλο που δεν είχα κάνει κάτι αντίστοιχο άλλη φορά. Και ξεκινήσαμε. Δεν γράφεις απλά το κομμάτι σου. Περιμένεις το προηγούμενο για να συνεχίσεις την ιστορία και πρέπει να το αφήσεις σε τέτοιο σημείο που να μην δυσκολέψεις τον επόμενο. Ήταν πρόκληση αλλά παράλληλα και ένα σχολείο που ευχαριστήθηκα πολύ. (Βαγγέλης Πέτρου)

Αυτή η πρωτόγνωρη εμπειρία του εγκλεισμού, σε μια κοινωνία που ασθμαίνουσα κάλυπτε τις ταχύτατες προσλαμβάνουσες, έφερε ποικίλες αντιδράσεις και συναισθήματα. Στον εκδοτικό ΑΝΙΜΑ, με πρωταρχικό σκοπό την ψυχαγωγία και την προσφορά ως προς τον συνάνθρωπο, δημιουργήσαμε μια ομάδα συγγραφέων, τη Roman de gare , που είχε ως στόχο να βάλει μια μικρή πινελιά στον σκουρόχρωμο καμβά της ψυχολογίας των αναγνωστών. Με πολύ κέφι, που ενίσχυε και τις δικές μας άμυνες, και με πολλή αγάπη, υφάναμε μικρές ιστορίες συντροφεύοντας το κοινό. (Χριστίνα Παλαιολόγου)

Η φιλοσοφία μας ήταν να κάνουμε κάτι διαφορετικό, το να βγάλουμε μια συλλογή με σκέψεις ή καταστάσεις της καραντίνας, θα ήταν άλλο ένα κείμενο να προστεθεί στην πληθώρα των έργων που βγήκαν με αυτό το θέμα. Η ουσία δεν είναι να αναλύεις και τα αναμασάς το πρόβλημα ή την κατάσταση αλλά να ξεφύγεις, να τρέξεις μακριά. Να βρεις στη συγγραφή τη διέξοδο προς την προσωπική μας ελευθερία. (Άγγελος Ρωμανός)

Η αντιμετώπιση του κοινού είναι πέρα για πέραν αναπάντεχη. Το ξεκινήσαμε όλο αυτό μέσα στην καραντίνα μόνο και μόνο για την αγάπη μας προς τη συγγραφή. Ειλικρινά εμείς οι δέκα συγγραφείς ενώσαμε τις δυνάμεις μας και το κοινό σχεδόν μας αποθέωσε! Όλοι μας δεχτήκαμε πολλά προσωπικά θετικά μηνύματα που νιώσαμε μια μικρή δικαίωση για το συγγραφικό βήμα που αποφασίσαμε να κάνουμε! (Κωνσταντίνος Κομνηνός)

Οι ενοικιαστές της δεσποινίδος Κίλλινγκ, είναι ένα αστυνομικό βιβλίο στα πρότυπα της μαύρης κωμωδίας. Η ιστορία διαδραματίζεται σε έναν πύργο της Σκωτίας την πρωτοχρονιά του 1901. Η ιδιοκτήτρια του ‘Νορθ Λάιτ’, Ελάιζα Κίλλινγκ, έχει στήσει μια επιχείρηση φαντασμάτων με τα οποία επικοινωνούν οι καλεσμένοι της. Όμως εκείνη την πρωτοχρονιά μια σειρά δολοφονιών κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ανατρέπουν τα σχέδια των παραβρισκόμενων στο σπίτι των φαντασμάτων, φέρνοντας στο φως παλιές τους αμαρτίες. (Αντώνης Ζιώγας)

Έχουμε αποκτήσει τέτοια χημεία που το επόμενο θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Όταν έχεις αποκτήσεις οικειότητα με τη γραφή συναδέλφων σου, όσο διαφορετικές κι αν είναι, δεν μπορείς παρά να το εκμεταλλευτείς με τον καλύτερο τρόπο. Γι’ αυτό νομίζω ότι “οι Ενοικιαστές της δεσποινίδος Κίλινγκ” ήταν μόνο η αρχή. Από τη στιγμή κιόλας που το κοινό το υποδέχθηκε με ενθουσιασμό και περίμενε την καθημερινή συνέχεια, είναι μια παρακαταθήκη, που σίγουρα δε θα αφήσουμε να πάει χαμένη. (Τάσος Τριανταφύλλου)

Το επόμενο ομαδικό μυθιστόρημα γράφεται αυτή τη στιγμή με την ίδια αγάπη και προσήλωση και φυσικά με την ίδια υπέροχη συνεργασία των υπόλοιπων συναδέλφων. Ζητήσαμε μέσα από τη σελίδα μας στο Facebook να μας προτείνουν τον τίτλο για το επόμενο βιβλίο και η συμμετοχή του κόσμου ήταν πραγματικά συγκινητική. Έχουν συλλέξει υπέροχους τίτλους και μας είναι εξαιρετικά δύσκολη η τελική επιλογή. Σύντομα όμως θα ανακοινωθεί ο τίτλος. Όλη η ομάδα ευχόμαστε να περάσετε υπέροχα διαβάζοντας τα Roman de Gare των εκδόσεων ΑΝΙΜΑ όσο όμορφα περάσαμε κι εμείς δημιουργώντας μοναδικές ιστορίες για εσάς. (Μάγια Φιλίππου)

 

 

Share this post